Hamza Gasal predstavljen kao veliko pojačanje federalnog prvoligaša

Spustio se u niži rang

Hamza Gasal predstavljen kao veliko pojačanje federalnog prvoligaša · Zvanično

Esmer Oštraković

Nakon što je raskinuo saradnju sa Željezničarom, Hamza Gasal nije dugo bio slobodan igrač i danas je ozvaničen kao novo pojačanje kluba iz Prve lige FBiH.

U prvom dijelu sezone Gasal je odigrao 12 utakmica u dresu Željezničara, ali je šansu većinom dobijao sa klupe.

Starter je bio tek na tri utakmice, a nije uspio postići niti jedan gol u vremenu provedenom na terenu.

Njegov novi klub je TOŠK iz Tešnja.

"NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da je postignut dogovor sa igračem Hamza Gasal, koji će tako postati novi igrač našeg kluba. Ugovor je potpisan danas u klupskim prostorijama u prisustvu predsjednika NK TOŠK gospodina Edina Mujčića.

Oglasi

Hamza je rođen 16. decembra 2002. godine, igra na poziciji desnog krila, a u naš klub stiže iz ekipe FK Željezničar Sarajevo. Osim ekipe Željezničara još je nastupao i za akademiju FK Sarajevo. Vrijedi istaći i to da je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Hamzi želimo dobrodošlicu u naš grad i klub, te mnogo sreće i uspjeha u dresu našeg TOŠK-a!

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dobrodošao Hamza", stoji u objavi TOŠK-a.

TOŠK vodi bitku za opstanak, ima tek 11 bodova kao FK Mladost i FK Rudar Kakanj, te će biti veoma zanimljivo u drugom dijelu sezone u bh. 'cvajti'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi