TOŠK pred kraj slomio otpor Bratstva i upisao pobjedu

Četiri pogotka u Tešnju

TOŠK pred kraj slomio otpor Bratstva i upisao pobjedu

S. Mlaćo

U posljednjem susretu 1. kola Prve lige FBiH danas su u Tešnju snage odmjerili TOŠK i Bratstvo, a na kraju je završilo 3:1 za domaće.

Prvu ozbiljnu priliku vidjeli smo tek u 25. minuti kada Ćosić (NK Bratstvo) prijeti  nakon kontre, ali ostaje 0:0. TOŠK je do vodstva došao u 33. minuti kada grešku gostujuće odbrane koristi Kalesić i matira golmana Divkovića.

U drugom poluvremenu mnogo bolji susret. Mace je imao u 51. minuti dobru šansu, no nije pogodio, a samo par minuta kasnije defanzivac Koprivica glavom nakon kornera šutira, međutim Bratstvo je spasila stativa.

U 69. minuti gosti dolaze do poravnanja. Darko Obradović je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio Samir Čakar, koji je nedugo prije toga ušao u igru.

Nakon toga domaći prijete preko Papaza i Hasića iz prekida, a u 83. minuti rezervista Dino Dizdarević pogađa mrežu Bratstva za veliko slavlje domaćih navijača.

Par minuta kasnije Dizdarević, koji je definitivno bio prevaga za domaći tim, je fauliran, a Obradović ponovo pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator je bio Rastoka.

Domaći su tako upisali prvu "tricu" u novoj sezoni, a Bratstvo prvi poraz.

Prva liga FBiH, 1.kolo:

NK TOŠK - NK Bratstvo 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Bošnjak, Koprivica, Ivković, Kurdić, Mace, Rastoka, Kalesić, Kitanović, Papaz, Jovanović, Hasić.

NK Bratstvo: Divković, Jukan, Šuša, Diabang, Buljić, Jaganjac, Salkić, Kahrimanović, Musić, Jaranović, Ćosić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi