Stupčanica je mislila pokoriti Tešanj, ali Atomci i TOŠK su pokazali da su za velike stvari!

Sjajna utakmica jučer je odigrana u Tešnju

Stupčanica je mislila pokoriti Tešanj, ali Atomci i TOŠK su pokazali da su za velike stvari!

Esmer Oštraković

Jučer je u Tešnju odigrana utakmica 4. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Ekipa TOŠK-a dočekala je Stupčanicu iz Olova i svojim navijačima veliki razlog za veselje jer su ostvarili pobjedu od 4:1.

Stupčanica je uz Slobodu glavni kandidat za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a jučerašnji poraz u Tešnju ih vraća veliki korak nazad kada je riječ o borbi za promociju.

Predvođeni upravo bivšim trenerom TOŠK-a, Dženanom Zaimovićem, fudbaleri Stupčanice bili su uvjereni da će jučer pokoriti Tešanj.

Ne da ga nisu pokorili, nego su se kući vratili sa četiri primljena gola, a igra koju su pokazali u Tešnju nije dostojna ekipe koja ima najviše ambicije.

TOŠK je u sezonu ušao jako loše, te su iz prva tri kola imali samo jedan bod i nisu imali prostora za bilo kakve kalkulacije protiv Stupčanice.

Iskusni stručnjak na klupi TOŠK-a, Elvedin Beganović očito je sjajno motivisao svoje igrače za jučerašnju utakmicu, a u tome su mu dodatno pomogli i najvatreniji navijači TOŠK-a, popularni Atomci.

Oglasi

Oni su nekoliko dana pred utakmicu, zajedno sa upravom TOŠK-a koja u posljednjih nekoliko godina radi odličan posao na svim poljima, napravili sjajnu najavu za jučerašnju utakmicu.

Nisu tu stali, nego su i tokom utakmice pravili fenomenalnu atmosferu na tribinama i tako nosili svoje igrače do velike pobjede.

Otkrili su jučer fudbaleri TOŠK-a sve mane svojih protivnika iz Olova, a prema viđenom na terenu ne bi bilo nezasluženo i da je rezultat bio veći.

Jedinu pozitivnu ocjenu, uprkos četiri primljena gola, kod ekipe Stupčanice može dobiti golman Čulov.

Oglasi

Nakon utakmice, navijači su pobjedu koju su čekali od početka ove sezone obilježili bakljadom i nadaju se da će pozitivan rezultat njihov tim ostvariti i na gostovanju u Hadžićima kod Radnika.

Kada je riječ o toku utakmice, Dizdarević je već u 6. minuti doveo TOŠK u vodstvo od 1:0, ali se gosti brzo vraćaju.

Glavni arbitar odlučio je u 12. minuti da pokaže na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Mehanović.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, a onda fenomenalan drugi dio utakmice domaće ekipe predvođene Sejmenovićem.

Prvo je upravo Sejmenović u 52. minuti postigao gol za 2:1, a isti igrač je u 66. minuti pogodio za 3:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Konačan rezultat utakmice u Tešnju postavio je Nuhanović u 78. minuti utakmice, a veliko slavlje u Tešnju je moglo početi.

Kada je riječ o Stupčanici, oni će morati dosta više raditi ukoliko misle da se bore sa Slobodom za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi