Federalni prvoligaš kreće u izgradnju novog stadiona

Projekat napravljen, prikuplja se dokumentacija

Federalni prvoligaš kreće u izgradnju novog stadiona

A. Čaušević

Infrastruktura se u Prvoj ligi FBiH popravlja iz sezone u sezonu. 

Za novi infrastrukturni projekat, sigurno najvažniji u nekoliko proteklih godina, odlučili su se u TOŠK-u iz Tešnja.

Ovaj federalni prvoligaš koji je konstatno u vrhu ovog takmičenja bi uskioro trebao početi s izgradnjom stadionua u naselju Mekiš.

"Jedan od glavnih puteva za razvoj TOŠK-a i fudbala u Tešnju je izgradnja moderne infrastrukture.

Nogometni klub TOŠK je uz pomoć prijatelja iz EN Projekt sačinio idejni projekat sa 3D vizuelnim prikazom.

Ovaj projekat od iznimne je važnosti za budućnost Kluba i omladine. Radovi predviđeni ovim projektom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa/fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u MZ Dobropolje-Mekiš, Općina Tešanj.

U sklopu radova izvršiće se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (FIFA Quality Pro) za teren u skladu sa svim UEFA standardima uz sve popratne objekte kako bi se na ovom stadionu mogli održavati treninzi, pripreme i takmičarske utakmice omladinskih selekcija.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Trenutno se nalazimo u fazi kompletiranja projektne dokumentacije, ostaih građevinskih dozvola i saglasnosti, a o napretku projekta i početku radova, kao i načinu prikupljanja novčanih sredstava od prijatelja Kluba će biti obavijesti putem naše službene stranice", saopćeno je iz TOŠK-a.

Inače, ekipa iz Tešnja voje domaće utakmice igra na stadionu Luke, a tako će biti i u budućnosti jer se pretpostavlja kako će novi stadion s vještačkom travom služiti za razvoj omladinskih selekcija.

Top Komentari

HiTi
Odlican potez, u nezgodno vrijeme, sta se cekalo do sada? Ali nikad nije kasno za unapredjenje omladiskih selekcija i stvaranju boljih uslova za njih. Sretno i svako ih podrzati u ovim hrabrim potezima.
1 0
kostro
Pa sta Tosk ima onda sa stadionom kad nece igrati utakmice?Ili ja ne razumijem tekst ili je nesto drugo,stvarno ne znam
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi