Plasman u Ligu prvaka znači i stvaranje novog moćnog tima, ulaže se 175 miliona!

Izvršena dokapitalizacija

Plasman u Ligu prvaka znači i stvaranje novog moćnog tima, ulaže se 175 miliona!

A. Čaušević

Nova sezona bi mogla donijeti stvaranje još jednom moćnog tima na fudbalskoj mapi Evrope. 

Tottenham je već godinama u vrhu Premiershipa, ali nikako ne uspjeva da osvoji trofej, a čini se da sada imaju pravog čovjeka na klupi za velike stvari.

Dolaskom Antonija Contea popularni Pijetlovi su postali drugi tim. Odličnim igrama u proljetnom dijelu uspjeli su izboriti i plasman u Ligu prvaka.

Nakon tog uspjeha stigla je i finansijka injekcija tako što su klupski vlasnici na čelu sa Joeom Lewisom i firmom Enic izvršili dokapitalizaciju u vrijednosti 175 miliona eura.

Prema izvještajima britanskih medija kompletan novac će biti preusmjeren na pojačanja i tako će biti ispunjeni Conteovi uslovi.

Inače, osim Contea i vodeći igrači kao što su Harry Kane, Hugo Lloris i Eric Dier su zatražili da se dovedu još kvaliteniji igrači.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijanski stručnjak je u januaru doveo Rodriga Bentancura i Dejana Kulusevskog iz Juventusa i njih dvojica su pokazali kao velika pojačanja.

Conteu je sada obećano dovođenje još namjanje šest pojačanja kako bi imao na raspolaganju još konkurentiji tim. Prvi koji bi trebao doći je štoper Alessandro Bastoni iz Intera.

Top Komentari

Mostarac94
s tom lovom bi mogli prije 5 god nešto sada već teško
1 0
HarisADP
Hopaaaa idemoooo!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi