Spursi razbili Trešnjice za kraj 2023. godine, ali neće završiti u top 4

Pobjeda Tottenhama

Spursi razbili Trešnjice za kraj 2023. godine, ali neće završiti u top 4

E. Ganibegović

U okviru 20. kola engleske Premier lige Tottenham je s 3:1 bio bolji od Bournemoutha.

Već u 9. minuti domaći tim dolazi do prednosti. Veliku grešku protivnika iskoristio je Sarr i pogodio za 1:0.

Moglo je 2:0 biti u 26. minuti. Son se našao u dobroj šansi, no Neto zaustavlja njegov udarac.

Strijelac prvog gola u 32. minuti je zbog povrede morao napustiti teren. Sarra je zamijenio Skipp.

Gosti su na kraju drugog dijela imali dvije velike šanse. Prvo je u 45. minuti Kluivert zapucao jednu priliku, da bi u nadoknadi Solanke pogodio prečku.

Na otvaranju drugog dijela Solanke propušta još jednu šansu, na drugoj Son, a onda u 72. minuti nova lopta u mreži gostiju. Lagan je to posao bio za Sona.

Oglasi

Samo dvije minute kasnije Neto zaustavlja udarac Richarlison nakon jedne odbijene lopte, ali spasa nije bilo u 80. minuti kada je za 3:0 pogodio Johnson.

Alex Scott je pogodio u 85. minuti za utješni gol gostiju, koji su mogli primiti i četvrti, ali je Gil pogodio prečku. Scott je u nadoknadi još jednom zatresao mrežu domaćih, no gol je poništen zbog ofsajda. 

S 39 bodova Tottenham će godinu završiti na petom mjestu, no ima samo tri manje od Liverpoola koji je prvi i to dovoljno govori o tome koliko je engleska liga zanimljiva. Bournemouth je 12. s 25 bodova.

U narednom kolu, za dvije sedmice, Bournemouth će ugostiti Liverpool, dok će Tottenham u goste kod Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 20. kolo:

Tottenham - Bournemouth 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi