Tottenham će ponovo krenuti po Antonia Contea
Foto - EPA

Italijanski stručnjak poželjan u Londonu

Tottenham će ponovo krenuti po Antonia Contea

A. Ćesko

Antonio Conte bi se mogao ponovo doseliti u London, ovaj put zbog klupe Spursa.

Kako navodi renomirani sportski novinar, Alfredo Pedulla, Nuno Espirito Santo bi uskoro mogao biti bivši na klupi Tottenhama. Jučerašnji poraz od Manchester Uniteda rezultatom 3:0 je po svemu sudeći kap koja je prelila čašu kod uprave Spursa.

Klub iz Londona se trenutno nalazi na osmom mjestu na tabeli sa pet pobjeda i pet poraza u deset odigranih utakmica. Pored poprilično nezadovoljavajuće pozicije na tabeli, zabrinjavajuća je i igra Santovih izabranika što se može vidjeti po tome da jučer nisu uputili čak nijedan udarac u okvir gola Crvenih đavola.

Ukoliko Nuno uistinu dobije otkaz u narednih par dana, Pedulla smatra kako će uprava Tottenhama još jednom krenuti po talijanskog stručnjaka, Antonia Contea. Tokom ljeta, klub i trener su već imali neformalne razgovore, međutim do konačnog dogovora nije došlo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conteu bi ovo bio drugi klub iz Londona kojeg bi vodio u svojoj karijeri. Prvi je naravno Chelsea sa kojim je osvojio titulu prvaka Engleske, kao i FA Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije