Tottenham će se počastiti nakon finala Lige prvaka: Obara se klupski rekord za najskupljeg igrača?

Pijetlovi poslali ponudu

Tottenham će se počastiti nakon finala Lige prvaka: Obara se klupski rekord za najskupljeg igrača?

Tottenham se ove sezone može pohvaliti najvećim uspjehom u klupskoj historiji - finalom Lige prvaka.

Ekipa koju sa klupe predvodi Mauricio Pochettino igrat će za četiri dana u Madridu finale protiv Liverpoola, a da će pokušati nastaviti sa sličnim uspjesima i narednih godina najbolje pokazuje podatak da su već krenuli u 'šoping'.

Kako prenose otički mediji, Tottenham planira pojačati ekipu dovođenjm 23-godišnjeg Argentinca Giovanija Lo Celsa.

Riječ je o fudbaleru Real Betisa koji je još uvijek zvanično na posudbi u ovom klubu, ali Španci su otkupili njegov ugovor za 25 miliona eura od PSG-a pa će on na ljeto i zvanično postati igrač Betisa.

Ipak, čini se da se tu neće zadržati još dugo jer Pijetlovi su već poslali ponudu od 55 miliona funti. Bez obzira na to, teško je očekivati da će Betis pristati na ovu ponudu obzirom da je otkupna klauzula u ugovoru argentinskog veznjaka 88 miliona funti.

Inače, za usluge pomenutog igrača se raspituju brojni klubovi među kojima je i Real Madrid, pa će Betisu biti vrlo teško da ga zadrži u svojim redovima.

Svemu dodajmo i to da je on ove sezone u La Ligi odigrao 32 utakmice, postigao devet golova i dodao pet asistencija. U svim takmičenjima ima učinak od 16 golova i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Tottenham zaista dovede Argentinca za cifru od 55 miliona funti koju je navodno već ponudio, onda bi to bio najskuplje doveden fudbaler u historiji ovog kluba.

Trenutni rekord drži Kolumbijac Davinson Sanchez koji je prije dvije godine stigao iz Ajaxa za oko 35 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi