Luđa utakmica u Premier ligi nije odigrana - Iz londonskog "rata" je Chelsea izašao kao pobjednik

Fantastična utakmica

Luđa utakmica u Premier ligi nije odigrana - Iz londonskog "rata" je Chelsea izašao kao pobjednik

Edmir Škorić

U Londonu su meč 11. kola engleske Premier lige odigrali Tottenham i Chelsea, koji je na kraju slavio sa 4:1, ali sa dva igrača više.

Tottenham do večeras nije imao poraza, ali splet nesretnih okolnosti doveo je do toga da ga upišu i to na svom terenu u duelu sa gradskim rivalom.

Počelo je sjajno po Spurse jer je već u šestoj minuti Kuluševski zabio za 1:0. U 14. minuti Son je pogodio, no mali ofsajd, pa je VAR "ugasio" slavlje domaćih.

Druga VAR intervencija u 21. minuti, kada je poništen gol Sterlingu zbog igranja rukom, a u 28. minuti prava drama i možda trenutak odluke. Caicedov gol je poništen zbog ofsajda, ali je u istom napadu Romero teško startao na Sterlinga, pa mu je naknadno pokazan direktan crveni karton.

Sve je tu za domaće krenulo nizbrdo. Palmeri zabija za 1:1. Prvo poluvrijeme trajalo je čak 57 minuta, završeno je rezultatom 1:1.

Oglasi

U 10. minuti durgog dijela Udogie je srušio Sterlinga i dobio drugi žuti karton, pa je Tottenham ostao sa devet igrača do kraja.

Morali su se u potpunosti povući, dok je u ostatku meča Chelsea neprestano napadao. Stvorili su Plavci nekoliko šansi, ali je Vicario spašavao sjajnim intervencijama domaćina.

Nije Chelsea odustajao, pojačavao je svoje napade kako se meč bližio kraju, a pritisak nad defanzivcima Tottenhama bio je sve veći, da bi u 75. minuti Jackson donio pobjedu gostima.

Sterling je izašao sam na gol Tottenhama, loptu je nesebično poslao na drugu stranu, a Jackson mirno pogađa za velika tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uspio je čak Dier da zatrese mrežu Chelseaja, no dosuđen je offside. I opet je VAR aktiviran, ali na kraju su Plavci imali i sreće. U četvrtoj od devet minuta nadoknade Son je imao šansu, ali je odbranio golman gostiju, da bi Jackson na drugoj strani novim golom ovjerio trijumf Chelseaja. Do kraja utakmice Jackson dolazi do hat-tricka i ubjedljive pobjede Chelseaja, ali se Tottenham lavovski borio do samog finiša i pored toga što je imao dva igrača manje.

Tottenham ostaje drugi sa 26 bodova, bod više ima lider Manchester City. Chelsea se nakon ove pobjede popeo na 10. mjesto sa 15 bodova. Spursi će narednog vikenda gostovati Wolverhamptonu, a Chelsea u derbiju dočekuje Manchester City.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi