Nestvarnih 57 minuta prvog dijela u Londonu: Tri poništena, dva "čista" gola, povrede, crveni

Tottenham - Chelsea

Nestvarnih 57 minuta prvog dijela u Londonu: Tri poništena, dva "čista" gola, povrede, crveni

Edmir Škorić

Tottenham je ugostio Chelsea u londonskom derbiju za kraj 11. kola engleske Premier lige, a prvo poluvrijeme trajalo je gotovo sat vremena jer je produženo za čak 12 minuta.

Na stadionu Tottenhama viđene su nevjerovatne stvari u prvom poluvremenu. Počelo je sjajno za Tottenham koji je golom Kuluševskog poveo sa 1:0 u šestoj minuti.

U 14. minuti je Son pogodio, no mali ofsajd, pa je VAR poništio pogodak Južnokorejca. U 21. minuti je Sterling zatresao mrežu Tottenhama, no VAR ga je poništio jer je igrao rukom.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1721620774249791529[/twitter]

VAR je potom poništio gol Caiceda u 28. minuti zbog ofsajda, ali je u istoj akciji dosuđen penal za Plavce, budući da je Romero faulirao Sterlinga. Da stvar po Tottenham bude gora, sudija Oliver pokazao mu je direktan crveni karton zbog preoštrog starta.

Palmer je uz malo sreće pogodio sa bijele tačke za 1:1. Uslijedilo je 12 minuta nadoknade, a Oliver je na kraju pokazao čak četiri žuta kartona, jedan direktan crveni i žuti za domaćeg trenera Postecogloua.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1721624643520311516[/twitter]

Da ovo poluvrijeme bude za (ne)zaborav, pobrinuo se nespremni domaći tim. Povrijedili su Johnson, Van de Ven i Maddison, pa je Postecoglou morao da izvrši tri izmjene.

Čak je VAR na kraju analizirao situaciju za jedan lakat gostiju, pa je Colwill zamalo isključen, ali se spasio najgore kazne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugih 45 minuta će biti jako uzbudljivo, to je sada već svima jasno, samo je pitanje kako će se sve ovo na kraju završiti...

Tottenham je drugi sa 26 bodova, s bodom manje od vodećeg Manchester Cityja, a u ovakvoj situaciji i bod bi bio veliki za Spurse, dok se Chelsea nada da će u nastavku doći do velike pobjede i konačno krenuti ka gornjem dijelu tabele.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1609866240
Pod hitno ukinuti ovo sranje!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi