Tottenham dovodi igrača nakon godinu i pol dana pauze

Pojačanje za Pijetlove

Tottenham dovodi igrača nakon godinu i pol dana pauze

Ekipa Tottenhama više i zvanično nije fenomen modernog fudbala.

Pijetlovi iz Londona punih godinu i pold dana nisu kupili nijednog fudbaler što se rijetko ili gotovo nikada ne viđa u modernom fudbalu, a sve zbog izgradnje novog stadiona koji je koštao vrtoglavih milijardu funti.

Posljednji igrač kojeg su Pijetlovi doveli u svoje redove bio je Lucas Moura i to u januaru 2018. godine iz PSG-a, a godinu i pol dana kasnije stigao je Jack Clarke iz Leedsa.

Ovog mladog krilnog fudbalera, koji ima samo 18 godina, Tottenham je platio 10 miliona futni, a navodno do konačne realizacije transfera ostaje još samo da igrač obavi ljekarske preglede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Clarke je prošle sezone u dresu Leedsa odigrao 22 utakmice u Championshipu te je postigao dva gola uz dvije asistencije.

On je profesionalni debi za seniorski tim ostvario tek u oktobru 2018. godine, a već ovih dana će se moći pohvaliti da igra za jedan od najvećih evropskih timova kakav je trenutno Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi