Tottenham dovodi strašno pojačanje za koje ćete tek čuti

Nadolazeća engleska zvijezda blizu potpisa

Tottenham dovodi strašno pojačanje za koje ćete tek čuti

Ako je vjerovati pisanju britanskih medija, Tottenham će ovog ljeta dovesti jednog od najtalentovanijih engleskih fudbalera za kojeg će svijet tek čuti kako treba - Ryana Sessegnona.

Riječ je o lijevom beku Fulhama koji će ovog mjeseca postati punoljetan. Iako je izuzetno mlad, iza sebe ima već dvije fantastične sezone u Championshipu i za njega se otimaju mnogi veliki klubovi.

Sessegnon je navodno postigao dogovor sa Tottenhamom, koji bi ga ovog ljeta trebao i zvanično angažovati. Spursi su u toj trci pobijedili PSG, Liverpool i Manchester United, koji su bili najveći rivali u borbi za potpis ovog dragulja.

Ryan Sessegnon je ove sezone odigrao svih 46 utakmica u Championshipu i postigao je čak 15 golova, uz šest asistencija. Osim na lijevom beku može igrati i nešto ofanzivnije, na poziciji krila. Jednostavno rečeno, radi se o modernom beku kakvog bi poželio svaki trener na svijetu.

Iako je vrlo mlad i bez iskustva igranja u Premier ligi, špekuliše se da bi Ryan Sessegnon mogao dobiti poziv u reprezentaciju Engleske za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi