Velika drama na stadionu u Londonu, legenda Tottenhama i Arsenala hitno prevezena u bolnicu

Prije utakmice u ponedjeljak

Velika drama na stadionu u Londonu, legenda Tottenhama i Arsenala hitno prevezena u bolnicu

Edmir Škorić

Legenda Arsenala i Tottenhama kao i reprezentacije Sjeverne Irske ima zdravstvene probleme, te je prije utakmice Premier lige proživljavao dramu na stadionu u Londonu.

Londonski derbi u ponedjeljak između Tottenhama i Chelseaja pružio je spektakularan fudbal. Na kraju, Totenhem je doživio prvi poraz ove sezone (1:4), a meč završio sa... devet igrača!

Toliko se toga dešavalo u ovoj utakmici da navijači povremeno nisu mogli pratiti. Prije utakmice, međutim, bilo je zastrašujućih scena u kojima je bila uključena legenda londonskog fudbala.

Kako prenosi Daily Mail, bivši golman Totenhema Pat Jennings, koji je bio prisutan na tribinama stadiona, onesvijestio se prije prvog sudijskog zvižduka. Prije nego što ga je Hitna pomoć odvezla u bolnicu, bivšeg fudbalera pregledali su ljekari prisutni u ustanovi.

Bivšem golmanu se, srećom, ništa ozbiljno nije dogodilo i on je samo nekoliko sati kasnije poslan kući.
Legendarni reprezentativac Sjeverne Irske sada je dobro, što je potvrdio i Tottenham. “Nakon preventivnih pretraga u bolnici, otpušten je nešto poslije ponoći”, navodi se u saopštenju.

Klub je također uputio lijepe želje Jenningsu. "Želimo ti sve najbolje, Pat", pisalo je.

Zanimljivo, dan nakon incidenta, bivši golman je učestvovao u otkrivanju spomenika u svom rodnom gradu. Zdravlje ga nije spriječilo da učestvuje u ovom svečanom događaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, igrač je u proteklom periodu na golu Totenhema odigrao 226 mečeva. Pored toga, odigrao je 135 utakmica za Arsenal.

Za reprezentaciju Sjeverne Irske nastupio je i 119 puta. Po završetku sportske karijere radio je, između ostalih, kao trener golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi