Englezi ne mogu da vjeruju šta su igrači Tottenhama sinoć radili, ovo u fudbalu nije viđeno ranije

Zanimljiva ofsajd zamka

Englezi ne mogu da vjeruju šta su igrači Tottenhama sinoć radili, ovo u fudbalu nije viđeno ranije

Endin Čaušević

Tottenham i Chelsea igrali su sinoć londonski derbi u okviru 11. kola engleskog Premiershipa, a ovaj meč će se dugo prepričavati. Chelsea je uspio kao gost da slavi sa 4:1, no ono o čemu jutros svi pričaju jeste nevjerovatna taktika igrača Tottenhama kada su ofsajd zamke u pitanju.

Na meču londonskih rivala vidjeli smo sve što jedna fudbalska utakmica može da ponudi. Pet golova, četiri poništena golova i dva crvena kartona u okršaju u kojem je Chelsea na kraju slavio sa 4:1.

Tottenham je poveo golom Kuluševskog već u šestoj minuti, no sve se promijenilo u 33. minuti kada je Romero dobio direktan crveni karton, a potom je Palmer poravnao na 1:1.

Pobjedu Plavcima u drugom poluvremenu donio je sjajni Jackson koji je postigao prvi hat-trick u karijeri i postavio je konačnih 4:1 za Chelsea za koji je ovo sigurno velika pobjeda.

Međutim, ono o čemu svi pričaju jesu ofsajd zamke koje su igrači Tottenhama demonstrirali u sinoćnjoj utakmici, ali se nisu previše proslavili.

Oglasi

Naime, mnogi su ostali u čudu kada su vidjeli da svi igrači na centru prave ofsajd zamku igračima Chelseaja, te je to nova taktika koju su igrači Tottenhama demonstrirali.

No, to im nije previše pomoglo u sinoćnjoj utakmici s obzirom da su imali dva igrača manje, a Chelsea je to itekako znao da kazni.

Za Tottenham je ovo bio prvi poraz u novoj sezoni Premiershipa i sada ima bod manje od lidera Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane Chelsea čini se konačno hvata pravu formu, a s ova tri boda ekipa sa Stamford Bridgea stigla je na deseto mjesto na tabeli, te na kontu ima sada 15 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi