Tottenham i Chelsea kuju planove, cilj je isti - dovesti Milika

Ko će se više svidjeti Napoliju, Boga ili Moura?

Tottenham i Chelsea kuju planove, cilj je isti - dovesti Milika

Tottenham i Chelsea su spremni upustiti se u "bitku" sa Juventusom i Milanom, za transfer napadača Napolija Arkadiusza Milika, tvrdi Tuttosport.

Milik je odbio produženje saradnje sa Napolijem, što je pobudilo interes nekolicine klubova za Poljaka, a među njima su navodno i Mourinhov Tottenham i Lampardov Chelsea.

Spursi, navodno, ciljaju na razmjenu sa Napolijem, a "Posebni" sada razmišlja ko je od njegovih igrača najbolji izbor za slanje u Napulj. Čini se da za sada vjeruje da bi to mogao biti Brazilac Lucas Moura.

I Chelsea bi razmjenu, ali nešto komplikovaniju.

Napoli je već odavno zainteresovan za Jeremieja Bogu, fudbalera Sassuola.

Bogu je Sassuolu prodao Chelsea. Riječ je o krilnom napadaču koji je prošao omladinski pogon Chelseaja, a Plavci su prilikom njegove prodaje zadržali opciju prvenstva otkupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chelsea bi tako mogao po povoljnim (u odnosu na druge klubove) uslovima otkupiti Bogu, a zatim ga proslijediti Napoliju u zamjenu za Milika.

Plavci su Bogu prodali za tri miliona eura, a mogu ga vratiti za 18. Ipak, ukoliko će takav potez dovesti do transfera Milika, mogao bi se itekako isplatiti Chelseaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi