Tottenham još nije doveo nikoga, ali bi prvo pojačanje moglo biti jako skupo

Richarlison 2?

Tottenham još nije doveo nikoga, ali bi prvo pojačanje moglo biti jako skupo

Dok klubovi iz vrha Premier lige nasumično troše novce ovog ljeta, samo Tottenham miruje kad su u pitanju pojačanja.

Spursi su, doduše, napravili velike poteze potpisivanjem novih ugovora sa Kaneom i Sonom, ali navijači još uvijek iščekuju ko će biti prvi novi fudbaler u timu ovog ljeta.

Prema pisanju britanskih medija, Tottenham je zainteresovan za kupovinu Geoffreyja Kondogbije kojeg je Valencia tek otkupila od Intera, ali bi ga lako mogao preplatiti ukoliko klub sa Mestalle ne popusti.

Valencia ne želi prodati Kondogbiju po nekoj "razumnoj" cijeni i poručuje da on može ići u Tottenham, ali ako Spursi aktiviraju otkupnu klauzulu od čak 71 milion funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznavajući Tottenham, odustat će od ove kupovine što ne bi bilo preveliko iznenađenje, ali ako Kondogbia zaista bude doveden - i o njemu će se pričati kao o Richarlisonu, kojeg je prije nekoliko dana Everton platio 50+ miliona funti.

Promo

Top Komentari

amadeus21
e garant cemo ga prodat nakon sto smo ulozili nadljudske napore da ga dovedemo... XD
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi