Nakon katastrofe protiv Dinama, Tottenham napuštaju dvije najveće zvijezde

Nakon katastrofe protiv Dinama, Tottenham napuštaju dvije najveće zvijezde

E. Škorić

Tottenham je sinoć šokantno ispao iz osmine finala Evropske lige nakon što je u revanšu na Maksimiru poražen s 3:0 nakon produžetaka.

Spursi su imali 2:0 iz prvog meča, no potop u uzvratu. Mislav Oršić je sredio tim Josea Mourinha s tri gola. To bi, smatra legendarni napadač Peter Crouch, moglo koštati Tottenham gubitka dvije najveće zvijezde.

Također, engleski mediji smatraju da je ovo bila noć u kojoj su zaista igrači poput Kanea ili Sona shvatili da je vrijeme da pronađu tim koji će biti konkurentan u borbi za trofeje.

"Sezona im sada visi o koncu. Kada gledam nekoga poput Harryja Kanea kako izlazi s terena spuštene glave jer je ispao od Dinama, pomislim - pa on je igrač za Ligu prvaka, ne bi smio da igra ovo takmičenje. On pripada tom društvu u kojem su Mbappe, Ronaldo, Haaland, Messi...", rekao je Crouch.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"I on i Son zaslužuju da budu dio Lige prvaka, a ne Evropske lige i mislim da su nakon poraza od Dinama, obojica spremni iduće ljeto da mijenjaju tim. Oni ne zaslužuju ovo", dodao je nekadašnji reprezentativac Engleske.

Spursima je Carabao kup jedina prilika da osvoje trofej, no tamo ih čeka finale protiv superjakog Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi