Uklonjen sa spiska igrača za večerašnji meč: Mourinovo pojačanje stiže u London?

Jose blizu transfera

Uklonjen sa spiska igrača za večerašnji meč: Mourinovo pojačanje stiže u London?

Nešto ranije su se pojavile špekulacije da je Tottenham pronašao igrača koji će biti rješenje za špic napada, barem dok se od povrede ne oporavi Harry Kane.

Španski mediji su saopštili kako su Mourinho i Pijetlovi "izabrali" 28-godišnjeg napadača Real Sociedada, Williana Josea.

Sada se pojavljuju informacije da je Joseov transfer u Tottenham jako blizu, pa čak i da će Brazilac u naredna 24 sata stići u London.

Inače, Jose je u Real Socieda stigao još 2016. godine, a posebno dobre partije pruža ove sezone, te je izrastao u lidera ekipe iz San Sebastiana.

Problem za Tottenham bi mogla biti njegov otkupna klauzula od 70 miliona eura, ali mnogi vjeruju da će Pijetlovi uspjeti "ispregovarati", ako to već nisu učinili, manju cijenu.

Zanimljivo, Real Sociedad je objavio da je na spisak igrača za večerašnji duel 1/16 finala Kupa Kralja protiv Espanyola uvršten Lobete i to upravo umjesto Williana Josea. Brazilski napadač je, naime, tražio od kluba da bude izostavljen iz ekipe "dok se njegova situacija ne razjasni".

Čini se da je njegov transfer u Tottenham zaista blizu realizacije.

Willian Jose je ove sezone odigrao 20 utakmica u La Ligi, te je postigao osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi