Fudbalska poslastica u režiji Tottenhama i Liverpoola: Golovi, kartoni i čudesni Alisson
FOTO: EPA

Derbi Premiershipa

Fudbalska poslastica u režiji Tottenhama i Liverpoola: Golovi, kartoni i čudesni Alisson

H. Zilić

Fenomenalan derbi meč u 18. kolu engleskog Premiershipa odigrali su Tottenham i Liverpool.

Konačan rezultat je glasio 2:2, a vidjeli smo sve što jedan fudbalski derbi nosi.

Domaći sjajno otvaraju utakmicu i dolaze do vodstva 13. minuti. Ndombele je uposlio Kanea, a ovaj trese mrežu Redsa za 1:0.

Mogao je nakon toga Tottenham do još ubjedljivjeg vodstva, ali fenomenalan na golu Liverpoola bio je Alisson koji je večeras imao nekoliko spektakularnih intervencija.

Nakon jednog zatišja u prvom poluvremenu, Liverpool dolazi od izjednačenja u 35. minuti. Jota je sjajno skočio iskoristio centaršut Robertsona i poravnao rezultat.

U nastavku Robertson se upisuje i u strijelce u 70. minuti i dovodi Liverpool u vodstvo od 1:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrala se 74. minuta kada je Son poravnao na 2:2 nakon greške Alissona koji je imao čudesnu noć, a onda nevjerovantu partiju Robertson je zaokružio u 77. minuti. Nakon asistencije i gola bek Liverpoola je zbog jednog prekršaja dobio direktan crveni karton i Redsi su u finiš meča ušli s igračem manje.

Bilo je u finišu još prilika, ali 2:2 je ostalo kao konačan rezultat ove fudbalske poslastice u Londonu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kradja Liverpoola se nastavlja iz kola u kolo...cist penal na Joti se ne svira,cist crveni za Kanea u 20 minuti se ne daje,Robertsonov start nije ni za zuti on mu daje crveni...strasno...neka dodijele titulu Cityju,ocito su Arapi vec dali kaparu,ne znam kako ih nije stid ovako krasti jednu ekipu pred milijardama gledalaca...
6 11
MaDaj
Kane Cist crveni, Drugi pogodak liverpula cista ruka salaha, Robinson cist crveni ... generalno super tekma unistena od strane sudija ...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi