Zarađuje milione, a zbog ovoga zaslužio je sutra ga da otjeraju: S pola metra promašio prazan gol

Richarlison upropastio dva zicera u pet minuta

Zarađuje milione, a zbog ovoga zaslužio je sutra ga da otjeraju: S pola metra promašio prazan gol

Endin Čaušević

Luton i Tottenham igraju trenutno utakmicu osmog kola engleskog Premiershipa, a sami početak utakmice obilježila su dva nevjerovatna promašaja Richarlisona.

Tottenham ima ulogu favorita na gostovanju kod Lutona, te su gosti mogli na samom početku meča da dođu do prednosti, ali nestvarno je kakva dva zicera su otišla u nepovrat.

U centru pažnje našao se Richarlison koji je zaigrao danas od prve minute i mogao se proslaviti na samom startu, ali umjesto toga postao je meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Tottenham je do gola mogao već u drugoj minuti kada je jedan od igrača gostiju sjajno centrirao u peterac, a sa samo metar udaljenosti Richarlison je promašio gol i šutirao pored stative na šok i nevjericu trenera Tottenhama.

Brazilac se mogao iskupiti već u narednom napadu londonskog kluba, ali se ponovo propisno osramotio.

Oglasi

Dobio je sjajnu loptu na nekih šest ili sedam metara udaljenosti od gola Lutona i našao se u poziciji iz koje je ponovo lakše pogoditi nego promašiti, ali on je uspio i tu šansu da upropasti.

Richalison je šutirao u okvir gola, ali je golman Lutona uspio da zaustavi njegov udarac i ostalo je na semaforu 0:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Tottenham ove sezone igra zaista fantastično i najprijatnije je iznenađenje. Londonski klub je drugoplasirani na tabeli sa 17 bodova i ima samo bod manje od lidera Manchester Cityja.

S druge strane Lutonu baš i ne ide na startu jer u sedam mečeva imaju tek jednu pobjedu i remi, te čak pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi