Tottenham mora pobijediti Barcu u gostima: 'Bit će teško, ali ne i nemoguće'
Pijetlovi su se činili raščerupani prije dva kola, ali su se uspjeli pribrati i sada imaju sve u svojim rukama.

Pochettino vjeruje u svoj tim

Tottenham mora pobijediti Barcu u gostima: 'Bit će teško, ali ne i nemoguće'

Situacija u grupi B Lige šampiona je postala vrlo zanimnljiva nakon što je Tottenham sinoć na Wembleyju porazio Inter sa 1:0. 

To znači da sada Pijetlovi imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u osminu finala, iako se to prije dva kola činilo skoro pa nezamislivo.

Ipak, postoji jedan problem - moraju pobijediti Barcelonu u gostima da bi prošli dalje. Olakšavajuća okolnost im je ta da su Katalonci već obezbijedili prolaz dalje i prvo mjesto pa vjerovatno u posljednjem kolu neće zapeti baš svim silama.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino poručuje da u fudbalu ništa nije nemoguće.

"Sve je moguće. Nikada nisam rekao da je ovo nemoguća misija. U fudbalu je sve moguće, samo trebate vjerovati. Bit će teško, ali vjera u sebe je važna. Sada nam slijedi teška utakmica i protiv Arsenala, moramo biti spremni", rekao je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Argentinac je dodao da će im za gostovanje na Camp Nou stadionu biti potrebne 'odmorne noge' i 'mirna glava'.

"Da bi otišli u Barcelonu i takmičili se na našem najvećem nivou potrebne su nam odmorne noge, mirna glava i dobra situacija sa povredama. Da bismo na taj način otišli u Barcelonu moramo rotirati ekipu u sljedećem periodu. Prema Barceloni imamo veliki respekt.- To je jedan od najvećih timova u Evropi i naravno ima nevjerovatne igrače. Bit će to tako teška utakmica, ali moramo vjerovati u pobjedu", rekao je Pochettino.

Top Komentari

teddy sheringham
Da... I ja bih da maznem Rihannu, ali neće moći.
4 3
Zoilomas
Bice nemoguce
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi