Tottenham nezadovoljan tretmanom svog igrača, Clarke se vraća sa posudbe

Potvrđeno sa Elland Roada

Tottenham nezadovoljan tretmanom svog igrača, Clarke se vraća sa posudbe

Tottenham je odlučio vratiti Jacka Clarkea u svoje redove, u januaru, a Pijetlovi će onda odlučiti šta dalje s njim učiniti.

Tottenham je ovog mladog talentovanog krilnog fudbalera ljetos kupio od Leedsa. Klub iz sjevernog Londona je za Clarkeov potpis tada dao 11 miliona eura, ali je 19-godišnjaka odmah vratio na Elland Road na posudbu.

Sezonu ranije je Clarke pokazivao da je veliki potencijal, ali u Leedsu u novoj sezoni, nakon transfera u Tottenham, za njega nije bilo mjesta.

Clarke je odigrao samo tri utakmice za Leeds u tekućoj sezoni (115 minuta u Liga kupu i 19 minuta u Championshipu).

U Tottenhamu su vjerovato bili nezadovoljni činjenicom da njihov igrač ne dobija minutažu potrebnu za razvoj, pa su odlučili skratiti njegovu posudbu.

Clarkeova posudba je trebala trajati do kraja sezone, ali je Leeds sada saopštio da je Tottenham insistirao da se ona prekine, pa će mladi Englez u januaru nazad u redove Pijetlova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vjerovatno će tada Tottenham razmotriri opcije za njegovu novu posudbu.

Poređenja radi, Clarke je prošle sezone upisao 25 nastupa za Leeds, postigao je dva gola i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi