Tottenham opet prolongirao otvaranje novog stadiona!

Po ko zna koji put

Tottenham opet prolongirao otvaranje novog stadiona!

Tottenham je kompletnu sezonu 2018/19. trebao igrati na novom White Hart Laneu, ali i dalje svoje domaće utakmice organizuje na Wembleyju iako je prošla već polovina sezone.

Nekoliko puta je londonski klub odgađao otvaranje novog stadiona, a navijači Spursa su se nadali da će prvu utakmicu na novom, super-modernom stadionu gledati krajem januara, što je trebao biti slučaj.

Međutim, Tottenham je danas putem zvanične stranice saopštio da stadion neće biti spreman prije marta, što znači da će Spursi na Wembleyju sigurno odigrati barem još četiri naredne domaće utakmice protiv Watforda, Newcastlea i Leicestera u Premier ligi, te Borussije Dortmund u Ligi prvaka.

"Dugujemo veliko izvinjenje navijačima što otvaranje novog stadiona kasni, ali im ujedno zahvaljujemo na strpljenju koje su do sada pokazali. Uskoro ulazimo u završnu fazu radova na stadionu, ostale su da se urade još neke korekcije i prođu testiranja kako bi on bio osposobljen za odigravanje utakmica", rekao je prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada je predviđeno da Tottenham svoju prvu utakmicu na novom White Hart Laneu odigra protiv Crystal Palacea 16. marta.

Izgradnja novog Tottenhamovog stadiona koštala je oko milijardu funti, a njegov kapacitet je 62.000 sjedećih mjesta.

Top Komentari

DenisMJ
Mozemo i mi gradit ovakve stadione. To je sigurica. Dajte samo da se malo obracunamo sa svjetskim bankama, kladionicama, i kazinima. Da ih mi tu malo oporezujemo jos vise, buduci da oni otimaju od ljudi. Samo pogledajte koliko obrcu ova kazina na sr.casino.guru pa ce vam sve biti jasno. Za tri godine da se borimo sa bankama i kladinicama, dje bi nam kraj bio
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi