Tottenham ostavio Stamford Bridge u suzama: Ništa od LP za Chelsea
Tottenham ostvario možda i presudnu pobjedu u borbi za Ligu prvaka.

Pijetlovi slavili protiv Chelseaja

Tottenham ostavio Stamford Bridge u suzama: Ništa od LP za Chelsea

Fudbaleri Tottenhama porazili su danas na gostovanju Chelsea sa 3:1 u odlučujućem meču za plasman u Ligu prvaka naredne sezone i na taj način su vjerovatno uništili i posljednju nadu velikom rivalu.

Prije ovog susreta razlika između četvrtoplasiranog Tottenhama i petoplasiranog Chelseaja je bila pet bodova, a nakon susreta je porasla na čak osam i jasno je da se treba samo čudo desiti kako bi Plavci naredne sezone zaigrali u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju.

Chelsea je dobro počeo današnji susret jer je poveo sa 1:0 u 30. minuti nakon velike greške Huge Llorisa i gola glavom Alvara Morate. Domaći su zaista bili bolji i opasniji u prvom poluvremenu, ali su za neke propuštene prilike kažnjeni u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Danski fudbaler Christian Eriksen je uzeo loptu na oko 25 metara od gola domaćih i postigao eurogol za izjednačenje rezultata.

U nastavku susreta je taj izjednačujući gol donio krila gostimja koji su zaigrali puno bolje i preko Dele Allija postigli dva gola u 62. i 66. minuti za potpuni preokret i veliko slavlje njihovih navijača.

Ova pobjeda Pijetlovima vjerovatno donosi Ligu prvaka naredne sezone jer sada imaju 64 boda, u odnosu na 56 koliko imaju njihovi današnji rivali. Treba reći i to da se danas prvi put nakon povrede na teren vratio Harry Kane koji je ušao u drugom poluvremenu susreta.

Premiership, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea-Tottenham 1:3

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi