Tottenham "pao" na Bridgeu, Chelsea slavio u londonskom derbiju

Premiership, 27. kolo

Tottenham "pao" na Bridgeu, Chelsea slavio u londonskom derbiju

27. kolo engleske Premier lige donijelo je londonski derbi na Stamford Bridgeu. Chelsea je bio bolji i savladao Tottenham rezultatom 2:1.

Počelo je opasnim udarcem Lucasa Moure, da bi uzvratio Chelsea prilikom preko mladog Mounta. Mreže se, međutim, nisu zatresle.

Ipak, u 15. minuti Chelsea stiže do vodstva. Olivier Giroud se konačno našao u startnoj postavi Plavaca, nakon kraja novembra prošle godine, i odmah se odužio Lamaprdu.

Prvi Giroudov pokušaj je odbranio Lloris, potom je Barkley pogodio stativu, ali je lopta ponovo došla do Girouda koji je imao puno prostora i efektno pogodio za 1:0.

U 24. minuti je opasno golu Tottenhama zaprijetio i Alonso, ali Chelsea tada nije došao do 2:0. Sa druge strane, Tottenham je prijetio preko Moure i Sancheza, ali se na odmor otišlo minimalnom prednošću Chelseaja.

Drugo poluvrijeme je počelo sjajno za Chelsea koji je u 48. minuti poveo sa 2:0.

Akcija domaćih je počela na desnom krilu, Barkley je potom proslijedio loptu na lijevo, a tamo je natrčao Marcos Alonso, snažno žutirao i postigao lijep gol.

Chelsea je i u finišu utakmice imao nekoliko dobrih prilika, a svkako vrijedi izdvojiti situaciju iz 82. minute kada je Marcos Alonso ponovo silovito šutirao, ali je ovaj put pogodio prečku. Također Lloris je u sudijskoj nadoknadi sjajno intervenisao i spriječio gol Williana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je uspio tek ublažiti poraz i to nakon nespretne rekacije i autogola Rudigera u 90. minuti.

Do kraja je ostalo 2:1 i sada Chelsea, sa nova tri boda, ima četiri više od Tottenhama. Chelsea je četvrti, a Tottenham barem za sada peti na tabeli.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi