Perez ga moli da prestane s opijanjem i dobija odgovor za sva vremena: "Da ja imam takvu ženu..."
Supruga Luisa Figa Helen Svedin s kojom je u braku od 2001. godine (Foto: Instagram)

Ni zbog Reala nije želio stati

Perez ga moli da prestane s opijanjem i dobija odgovor za sva vremena: "Da ja imam takvu ženu..."

Midhat Šljivak

Dres Real Madrida kroz historiju su nosili neki od najvećih fudbalera svijeta, a najveći trag u noćnom životu ostavio je Brazilac Ronaldo koji je bio apsolutni kralj provoda. Predsjednik Florentino Perez činio je sve kako bi ga smirio, ali ništa nije uspio napraviti i čuveni napadač je radio po svom.

Ronaldo Nazario jedan je od najboljih napadača koji su se ikada pojavili. Da nije bilo teških povreda oba koljena u dresu Intera, vjerovatno bismo danas govorili o najboljem fudbaleru ikad, ali i ovako je slavni Brazilac pri samom vrhu.

Ono što je predstavljalo dodatni problem za karijeru čuvenog fudbalera su i provodi kojih se jednostavno nije mogao zasititi. Posebno se to odnosi na period života u Madridu (2002-2007) kada je često iz noćnih klubova dolazio na jutarnje treninge.

Predsjednik Florentino Perez je činio sve kako bi Ronalda odvojio od cjelonoćnih pijanki. Unajmio je privatno osiguranje kako bi ga zaustavili, no i oni su na kraju završili s nekoliko djevojaka na zabavama koje je Brazilac organizovao.

Oglasi

Pokušao je Perez razgovorom zamoliti Ronalda da se riješi poroka i poručio mu je: "Molim te da staneš. Pa, pogledaj Figa, on je uvijek kod kuće sa ženom", rekao je Perez i dobio je brutalan odgovor Brazilca:

"Predsjedniče, i ja bih ostao u kući da imam ženu kao što je njegova", rekao je Ronaldo i tu je Perez jednostavno shvatio da Ronalda ne može promijeniti i da je najbolje pustiti ga da radi šta želi.

O kakvim zabavama se radilo svjedočio je nekadašnji fudbaler Reala i reprezentativac Engleske Steve McManaman. Nije moggao vjerovati šta vidi.

"Tijela su ležala svuda oko kuće gdje su se održavale zabave", prisjeća se Englez ludih scena koje je vidio vlastitim očima.

Roberto Carlos je bio opčinjen ženama

Iako je Ronaldo volio žene i provode, pazio je da ne napravi ozbiljan problem, što se ne može reći za Roberta Carlosa.

Oglasi

Omaleni lijevi bek nikada nije pazio šta radi. Zbog toga nije nikakvo čudo što je dobio čak 11 djece sa sedam različitih žena.

Plaćane alimentacija Carlosu je napravilo ozbiljan problem. Novca je nestalo i on odavno više nije toliko bogat kao što je bio nakon odlaska iz Real Madrida i završetka profesionalne karijere.

Vječno će se u Madridu pamtiti žurke i provodi koje su slavni Brazilci Ronaldo i Roberto Carlos pravili, ali danas je drugo vrijeme i takve scene su zbog toga neponovljive.

Bilo je to zlatno doba svijeta fudbala i genijalci na terenu kakvi se više neće ponoviti. To su bili čuveni Galaktikosi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi