Toure ne staje: Potpuno je "uništio" Guardiolu novim izjavama
Nije iskusni veznjak više mogao da trpi (Foto: EPA)

Bivši fudbaler Cityja ne voli bivšeg menadžera

Toure ne staje: Potpuno je "uništio" Guardiolu novim izjavama

Midhat Šljivak

Nekadašnji veznjak Manchester Cityja Yaya Toure odlučio je za France Football progovoriti o lošem odnosu kojeg je prema njemu imao menadžer Građana Pep Guardiola.

U dijelu intervjua objavljenom prije nekoliko dana Toure je istakao da ga španski stručnjak nije volio zbog boje kože.

"Imam dojam da se samo želi osvetiti za nešto, djeluje mi uvijek da je ljubomoran i nije mi jasan. Uvijek smo se nekako čudno gledali, vrtio se oko mene, ali nikad mi se nije obratio, a znao je da ja pričam katalonski, španski i engleski. Imao sam osjećaj da radi sve što može da mi uništi karijeru. Pitao sam se da li je to zbog boje moje kože, ali sam govorio sebi da je to nemoguće. Ali, shvatio sam da Afrikanci imaju velike probleme s njim bez obzira u kojem je klubu".

"Shvatio sam i siguran sam da se pretvara da nema problema s tamnoputnim fudbalerima jer je previše pametan da padne u takvu zamku i to prizna. Nikada to neće priznati, ali onog dana kada u ekipi bude imao pet igrača iz Afrike, koji igraju za afričke zemlje, obećavam da ću mu poslati tortu", poručio je Toure.

Nije stalo na tome. Fudbaler iz Obale Slonovače je i u nastavku intervjua bio zaista brutalan prema Guardioli.

"Učinio je sve da mi pokvari posljednju sezonu. Ukrao mi je oproštajne trenutke sa Cityjevim sjajnim navijačima. Želio sam oproštaj kakav su imali Iniesta ili Buffon, ali Pep to nije dozvolio", rekao je iskusni veznjak i nastavio je:

"Kada se šali onda govori istinu, a laže kada je ozbiljan. To sam shvatio u Barceloni. Kada sam mu rekao da želim ići iz kluba on se pravio kao da mu je stalo i molio me da ostanem", rekao je Toure, te tvrdi da od Guardiole ništa nije naučio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogo više sam naučio od drugih trenera sa kojima sam radio. Imena poput Hervea Renarda, Franka Raijkarda, Roberta Mancinija su pravi treneri. Pep taktički jeste impresivan, ima sjajnu viziju igre, ali menadžerstvo i odnosi u timu je nešto o čemu ne zna ništa", istakao je Toure i dodaje:

"Želim srušiti mit o Guardioli. Nije on taj koji je otkrio Barcelonu kakvu gledamo. Samo je inteligentno posložio ono što je Cruyff ranije napravio. Isto je pokušao u Bayernu i Cityju gdje je radio sa "svojim" igračima i neograničenim sredstvima. Ne bi mogao raditi u timovima poput Crystal Palacea ilI Watforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi