Trako 'zaključao' mrežu na startu sezone: Sretan sam, iako sam pod bolovima odlučio da branim

Sloboda slavila u Foči

Trako 'zaključao' mrežu na startu sezone: Sretan sam, iako sam pod bolovima odlučio da branim

S. Mlaćo

Jučer su odigrani susreti 3. kola Prve lige RS, a Sloboda Novi Grad nastavila je sa kvalitetnim partijama.

Ovaj put slavila je gostovanju u Foči kod Sutjeske 1:0. Jedini pogodak djelo je Ljubana Antonića, a kod gostiju se istakao i čuvar mreže Elvir Trako koji je u par navrata sjajno reagovao i spasio svoj tim.

"Jako važna pobjeda za nas. Išli smo u Foču da se nadigravamo i da pobijedimo, što smo na kraju i uspjeli. Najvažniji detalj svakako je bio taj pogodak koji smo postigli pred kraj prvog poluvremena", kazao je Trako za SportSport.ba.

Pokazao je svoje kvalitete i jučer dobio velike pohvale.

"Jako sam sretan, a ovu utakmicu sam branio povrijeđen. Nisam trenirao par dana i na kraju sam stao na gol pod velikim bolovima".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sloboda ima sedam bodova od mogućih devet i u ovom klubu mogu itekako biti zadovoljni.

"Zadovoljni smo. Jako teške utakmice smo imali, ali uspjeli smo izvući sedam bodova i jedina samo ekipa bez primljenog pogotka. Cilj je da ostanemo u gornjem dijelu tabele i nadam se da će tako i biti", dodao je 21-godišnji čuvar mreže Elvir Trako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti