FIFA dva dana 'vijećala', pa odobrila transfer koji će ući u historiju

Stotinke su odlučivale

FIFA dva dana 'vijećala', pa odobrila transfer koji će ući u historiju

E. Škorić
Teme:

Nakon dva dana neizvjesnosti, odobren je transfer Sandera Svendsena iz danskog Odensea u norveški Brann. Smatra se da je srušen svjetski rekord.

U utorak u ponoć je završen prijelazni rok u Norveškoj, a Brann je morao do ponoći da preda sve papire. Budući da je Svendsen igrao u Danskoj, bio je to međunarodni transfer, pa je morao da uđe u sustav FIFA-e.

Brann tvrdi da je transfer realizovan u 23:59:59 i da su zapravo stotinke odlučivale.

U Brannu su dva dana čekali da im FIFA saopšti da li je transfer "prošao" ili nije, na kraju su zaključili da je napravljeno nešto što u svijetu nogometa vjerovatno nikada neće biti viđeno kada su transferi u pitanju.

"Da je sekundu ranije završen, transfer ne bi bio odobren. Ovo je rekord, teško da ga iko može srušiti", poručili su iz Branna, zadovoljno trljajući ruke, sretni što su ipak uspjeli da dovedu igrača na vrijeme.

Top Komentari

Djemba
Misliš sekundu KASNIJE
4 0
Penderinos
Niko im nije držao svijecu kad su potpisivali ugovor, eto kao sekundu prije isteka stigli obaviti transfer. Prica za malu djecu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi