Transfer vrijedan 60 miliona eura: Lo Celso stigao u London

Pochettinu ispunjena želja

Transfer vrijedan 60 miliona eura: Lo Celso stigao u London

Čelnici Tottenhama su, sudeći prema pisanju britanskih medija, dogovorili još jedno pojačanje.

Spursi u novu sezonu ulaze s visokim ambicijama i posljednjih dana vrijedno rade na jačanju igračkog kadra. Razgovori se vode s nekoliko imena, a prema informacijama s Otoka, sve je dogovoreno s Giovanijem Lo Celsom.

U pitanju je argentinski fudbaler koji je prošlu sezonu proveo u Betisu u čijem dresu je dokazao svoju klasu. Kao vezni igrač je zabio je u sedam utakmica Evropske lige čak pet golova, a i u La Ligi se devet puta upisao među strijelce, što na kraju nije promaklo ni Tottenhamovom treneru Mauriciju Pochettinu.

Lo Celso je navodno već napustio ekipu Betisa s kojom se spremao za prijateljski susret protiv Las Palmasa, te je već doputovao u London na ljekarske preglede, a za njegov igrački karton će Spursi izdvojiti 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovim transferom u Betisu mogu biti itekako zadovoljni s obzirom da su prije tri mjeseca otkupili Lo Celsa od Paris Saint-Germaina za 25 miliona eura.

Tottenham je ranije osigurao transfer još jednog veziste. U redove aktuelnog vicešampiona Evrope iz Fulhama će doći Ryan Sessegnon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi