Vertonghen na raskrsnici: Još nisam donio odluku

Ističe mu ugovor s Tottenhamom

Vertonghen na raskrsnici: Još nisam donio odluku

Belgijanac Jan Vertonghen još nije donio odluku da li će ostati u Tottenhamu.

Vertonghen je u Tottenhamu od 2012. godine, a kako mu na kraju aktuelne sezone ističe ugovor sa Spursima, uveliko se nagađa o njegovoj budućnosti.

Za sada nema naznaka da bi Vertonghen mogao da produži ugovor i vrlo lako bi se moglo dogoditi da ga londonski klub izgubi, i to bez obeštećenja.

"U ovom trenutku sam fokusiran na ovu godinu. Svjestan sam kako ulazim u posljednju godinu ugovora i da se mnogo pitanja postavlja, međutim ja sam sretan u klubu, jako... Navijači su korektni prema meni, a i menadžer mi dosta vjeruje, uz njega sam napredovao kao igrač. Ipak, još nisam siguran šta će se dogoditi", kaže ovaj defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U proteklom periodu za Vertonghenove usluge se interesovalo nekoliko klubova, zimus je u igri bio i Inter, no belgijski fudbaler je dosad nebrojeno puta pokazao lojalnost Tottenhamu.

Tokom svoje dosadašnje karijere ranije je igrao samo za Ajax i Waalwijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi