"Traženi" Nigerijac od sada košta 100 miliona eura

Novi ugovor i nova otkupna klauzula

"Traženi" Nigerijac od sada košta 100 miliona eura

Svoj seniorski debi je upisao tek prošlog novembra, a 20-godišnji Samuel Chukwueze je već danas jedna od okosnica svog Villarreala.

Krilni napadač je ove sezone neizostavan dio prve postave Žute podmornice, a interes evropskih velikana za njegove usluge traje već neko vrijeme.

Možda najviše interesa do sada je pokazao Liverpool u čiji bi se stil igre, po mišljenju mnogih, mladi Nigerijac sjajno uklopio.

Međutim, ko god želi Chukwuezea u svojim redovima, moraće dobro odriješiti kesu.

Prema dosadašnjem ugovoru sa Villarrealom, Chukwueze je mogao napustiti Madrigal za 40 miliona eura, ali danas španski mediji javljaju da je Nigerijac prihvatio novi, poboljšani ugovor koji mu je ponuđen od strane kluba.

Tako je i njegova otkupna klauzula skočila na 100 miliona eura. Treba međutim napomenuti da španski mediji prenose da će otkupna klauzula od 100 miliona eura biti na snazi naredne dvije godine dok će treće pasti na 80. Tako bi se dozvolilo Chukwuezeu da eventualno lakše napravi veliki transfer i na taj način ga se nagradilo za lojalnost.

Samuel "Samu" Chukwueze je ove sezone upisao osam nastupa za Villarreal u LaLigi, postigao je dva gola i upisao isto toliko asistencija.

Inače, Chukwueze je vezan za Villarreal do 2023. godine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi