Traži se zaustavljanje svih sportskih takmičenja u Italiji!

CONI je rekao svoje

Traži se zaustavljanje svih sportskih takmičenja u Italiji!

"Sportske vlasti" u Italiji muku muče sa pronalaženjem rješenja za sportske događaje u jeku panike od širenja koronavirusa u ovoj državi.

Otkazivani su pa ponovo zakazivani različiti sportski događaji već nekoliko puta, privremeno rješenje je pronađeno u organizovanju manifestacija i utakmica bez publike, ali CONI (Italijanski olimpijski komitet) sada želi blokirati sve barem do 3. aprila.

Predsjednik Italijanskog olimpijskog komiteta Giovanni Malago je upravo zatražio da se sve sportske aktivnosti obustave do 3. aprila, što je zahtjev koji se podudara sa posljednjim dekretom italijanske vlade. Malago se, zvaničnim saopštenjem, oglasio nakon hitnog sastanka koji je održan u Rimu, danas u popodnevnim satima.

Glavnu riješ na sastanku u sjedištu Olimpijskog komiteta su vodili Malago i italijanski generalni sekeretar Carlo Mornati, a raspravljali su upravo o pitanju: Da li se sportski događaji trebaju nastaviti održavati u jeku rastuće krize zbog koronavirusa - koja je već praktički zaledila čitavu državu.

Zvanično saopštenje, objavljeno nakon sastanka, potvrđuje Malagovu poziciju da se sva sportska događanja, profesionalna i amaterska, zaustave do 3. aprila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Malago će sada o svojoj poziciji informisati italijanskog premijera Giuseppea Contea i ministra za sport Vincenza Spadoforu.

Ukoliko prihvate Malagov "apel" italijanske vlasti će morati donijeti novu zvaničnu odluku koja će poništiti onu koja je trenutno na snazi - održavanje sportskih događaja je dozvoljeno, ali bez publike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Ne!
1 1
BaboBih
Neka odigraju sve na penale samo do kraja za jedan dan :p
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi