Ronaldo protiv Intera do 1000. meča u karijeri: "Ponosan sam!"

Veliko postignuće

Ronaldo protiv Intera do 1000. meča u karijeri: "Ponosan sam!"

E. Škorić

U pobjedi Juventusa nad Interom (2:0) Cristiano Ronaldo je odigrao svoju 1000. zvaničnu utakmicu u karijeri.

Tridesetpetogodišnji Portugalac nije postigao pogodak u trijumfu nad rivalom iz Milana, ali je stigao do 1000. meča u karijeri, uglavnom igravši za Sporting, Manchester United, Real Madrid i Juventus.

"Tako sam ponosan što sam dostigao 1000 službenih utakmica u karijeri s vrlo važnom pobjedom koja nas drži na vrhu", napisao je Ronaldo na Instagramu.

"Hvala svim mojim suigračima, trenerima, mojoj porodici i prijateljima i mojim navijačima koji su mi pomogli da narpavim ovo veliko postignuće", naveo je.

Ronaldo je postigao 725 golova za četiri različita kluba i sudjelovao je u 18 sezona kao profesionalni nogometaš.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je odigrao 292 utakmice za United u čijem dresu je postigao 118 golova, a za Portugal je upisao 164 nastupa i postigao je 99 golova. S repreezntacijom je osvajao Evropsko prvenstvo i lIgu nacija.

Važno je naglasiti kako je Ronaldo pet puta dobijao nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, a također ima i tri nagrade UEFA-e za najboljeg igrača u Evropi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Ronaldo je odigrao 1000 utakmica, postigao 725 golova (121 penal, pogodio 98), asistirao 220 puta. Ratio mu je 0.73. Osvajac FIFA Zlatne Lopte: 5x, osvajac UEFE 3x. Messi je odigrao 855 utakmica, postigao 696 golova (87 penala, pogodio 61), asistirao 289 puta. Ratio mu je 0.81. Osvajac FIFA Zlatne Lopte: 6x, osvajac UEFE 4x. Statisticki gledano, Messi je uspjesniji.
2 4
Belajsuz1989
Messi je prodorniji ali Ronaldo ima bolji udarac glavom i slabijom nogom nego Messi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi