Tražio od Messija pomoć, a onda primili osam golova: "Došao je nakon meča s punom kesom dresova"

Zbog toga uvijek navija za Argentinca

Tražio od Messija pomoć, a onda primili osam golova: "Došao je nakon meča s punom kesom dresova"

Endin Čaušević

Bivši kolumbijski fudbaler Fabian Vargas u svojoj karijeri promijenio je veliki broj klubova, no mnogi ga pamte po odličnim igrama u dresu Almerije.

Ovaj 39-godišnjak je prošle godine odlučio da završi svoju karijeru u dresu kolumbijskog La Equidada, a nakon toga se posvetio trenerskom poslu. Vargas je nedavno dao intervju za španske medije, te se prisjetio zanimljive anegdote od prije devet godina.

Tada je Vargas bio član Almerije koja je igrala u najjačem rangu španskog fudbala, no tu se nisu dugo zadržali. Ovaj Kolumbijac se prisjetio utakmice s Barcelonom kada su Katalonci slavili s visokih 8:0 i tako do koljena dotukli igrače ovog tima.

Vargas je otkrio da je u tom trenutku pokrenuo humanitarnu akciju zbog poplava koje su tada pogodile Kolumbiju, a pomoć pred početak utakmice zatražio je od Lionela Messija.

"Spremao sam aukciju za žrtve poplava u Kolumbiji i skupljao sam dresove od raznih igrača. Tog dana smo igrali protiv Barcelone i odlučio sam to iskoristiti. Prišao sam Messiju i objasnio mu sve i zamolio ga da mi nakon utakmice donese svoj dres, ali ako može i dresove Inieste i Xavija".

"Naravno on je pristao i rekao mi da nema problema. Ipak, utakmica je za nas bila prava katastrofa. Dali su nam osam golova i totalno nas ponizili. Nakon te blamaže sam bio toliko ljut da sam samo napustio teren i zaboravio dogovor s Messijem".

"Međutim, on to nije zaboravio. Nakon utakmice vidio sam kako prema meni trči čovjek koji je zadužen za našu opremu. Bio je blijed i rekao mi je samo da je Messi bio ispred svlačionice i da je mene tražio. Izašao sam i vidio da u rukama ima dresove".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se da mi je rekao ''Vidi, ovo su svi dresovi koje sam uspio skupiti.' Zahvalio sam mu se i zagrlio ga. Otvorio sam tu kesu i vidio da je tu njegov dres, ali i dresovi Xavija, Inieste, Alvesa, Piquea, Puyola... Nikada to neću zaboraviti. Zato uvijek navijam za njega i želim mu da obori sve moguće rekorde".

Vargas je ponikao u ekipi America De Cali, a u karijeri je igrao za Bocu Juniors, Internacional, Almeriju, AEK, Independiente, Barcelonu SC, Millonarios i La Equidad. Za Kolumbiju je odigrao 41 utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi