"Treba mu četiri-pet igrača samo da bi došao tamo gdje je bio Pochettino"

Jamie Carragher oštro prema Posebnom

"Treba mu četiri-pet igrača samo da bi došao tamo gdje je bio Pochettino"

M. Šljivak

Jose Mourinho i Tottenham prolaze kroz očiglednu rezultatsku krizu.

U posljednje tri utakmice Premier lige Spursi su osvojili samo jedan bod i to na gostovanju kod slabašnog Norwicha (2:2), dok su doživjeli poraze od Southamptona i Liverpoola sa po 1:0.

Dok Mourinho pokušava napraviti što bolji rezultat i vratiti Spurse na pobjednički put, veoma oštar komentar je imao legendarni defanzivac Liverpoola Jamie Carragher.

On tvrdi da je Mourinho poprilično daleko od posla kojeg je u proteklim godinama na klupi londonskog tima radio Mauricio Pochettino.

"Starog Tottenhama dolaskom Josea Mourinha više nema. Nije ovo isti tim kao kad je Pochettino bio tu. Otišao je, jer je bilo lakše zamijeniti jednog čovjeka, nego njih šest-sedam. Nema više te energije koju je ekipa pokazivala, taj ciklus je završen njegovim odlaskom", rekao je Carragher i nastavio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pochettinu su za titulu u Premier ligi trebali jedan ili dva igrača. Joseu Mourinhu treba četiri ili pet fudbalera samo da se vrati tamo gdje je Pochettino bio. Daleko su od onog što žele i vjerujem da će im biti potrebne velike promjene", smatra Carragher.

Tottenham je trenutno na osmom mjestu Premiershipa sa 30 osvojenih bodova i imaju devet bodova manje od Chelseaja koji drži mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi