Trebao je biti novi Ferguson: Ugovor mu još "traje", a već promijenili četiri trenera

Imali su s njim velike planove, ali...

Trebao je biti novi Ferguson: Ugovor mu još "traje", a već promijenili četiri trenera

E. Čaušević

Sir Alex Ferguson je sigurno najbolji trener u historiji Manchester Uniteda, a to se najbolje dokazuje danas kada škotski stručnjak više nije na klupi engleskog velikana.

Ferguson je 27 godina odlučio da napusti klupu Crvenih đavola jer je došlo vrijeme za penziju i mnogi su znali da United čeka dosta turbulencija. Tada su u Unitedu pokušali naći idealnu zamjenu, a i sam Ferguson je vjerovao da će to biti David Moyes koji je tada vodio Everton.

Moyes se brzo dogovorio s Unitedom i na ljeto 2013. godine s ovim klupom je potpisao šestogodišnji ugovor. No, vrlo brzo će se pokazati da je to bio veliki promašaj. Nakon očajnih rezultata Uniteda čelnici kluba odlučili su Moyesu uručiti otkaz već u aprilu 2014. godine.

Engleski mediji danas su napravili zanimljivu priču o Moyesu i tom ugovoru na šest godina. Ugovor je naravno raskinut kada je dobio otkaz, no u centru pažnje se nalazi sve ono što se desilo u Unitedu od dana kada je Moyes potpisao ugovor.

Naime, prvo je dobio otkaz, a do kraja sezone trener je bio Ryan Giggs. Na ljeto 2014. godine stigao je Louis van Gaal, ali nakon samo dvije godine i on je dobio otkaz. U Unitedu su onda uspjeli dovesti Mourinha i vjerovali da je sve riješeno. Mourinho je došao na ljeto 2016. godine, a danas je dobio otkaz.

U Unitedu su se promijenila čak četiri trenera, a ugovor novog Fergusona još uvijek "traje" do ljeta 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Filix Magath
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi