Trebao je činiti ubojiti tandem sa Džekom, ali nakon jedne sezone napušta Romu

Defrel u Sampdoriji?

Trebao je činiti ubojiti tandem sa Džekom, ali nakon jedne sezone napušta Romu

Roma je ovog ljeta već dovela veliki broj pojačanja, dok je Olimpico napustio golman Alisson, a tu ne bi trebao biti kraj odlascima iz Rima.

U Romi su odlučili da je vrijeme da se proda i francuski napadač Gregoire Defrel nakon samo jedne sezone u dresu Vučice.

Defrel je prošlog ljeta bio velika želja Eusebija Di Francesca, a čelnici Rome su mu istu ispunili i doveli francuskog napadača iz Sassuola za ukupno 18 miliona eura.

Iako je trebao činiti ubojiti tandem u vrhu napada Rome zajedno sa našim Edinom Džekom, Defrel se nije uspio nametnuti, te je u 15 prošlosezonskih nastupa u Seriji A postigao tek jedan gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga je stavljen na transfer listu, a navodno je za njegove usluge itekako zainteresovana Sampdorija kojoj je potreban napadač nakon što je Zapata otišao u Atalantu.

Prema izvještajima italijanskog Skyja, čelnici Sampdorije su se sastali sa Defrelovim menadžerom kako bi dogovorili finalne detalje ugovora, a 27-godišnji fudbaler bi u Sampdoriju trebao stići na posudbu sa opcijom otkupa ugovora po isteku iste.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi