Treći put se sastaju u finalu: Na Koševu počinje okršaj Sarajeva i Širokog za Kup BiH

Meč na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 18 sati

Treći put se sastaju u finalu: Na Koševu počinje okršaj Sarajeva i Širokog za Kup BiH

Admin Čaušević

Prvi meč finala Kupa BiH igra se danas. Na stadionu Asim Ferhatović Hase snage će odmjeriti Sarajevo i Široki Brijeg. 

Uzimajući u obzir domaći teren i kvalitet Bordo tim je sigurno favorit u ovom duelu. U tri dosadašnja ligaška duela ove sezone ekipa iz Hercegovine koševskom premijerligašu nije zabila niti jedan gol, međutim kup utakmice su nešto potpuno drugo.

U prvom dijelu sezone bilo je 1:0, na Pecari ubjedljivih 0:3, a posljednji ligaški okršaj igran na popularnom Koševu završen je bez golova.  

Između ova dva kluba posljednjih godina stvorilo se veliko rivalstvo. Na terenu inače ima tenzija, a obzirom da se večeras igra utakmica za trofej to će sigurno biti još izraženije.

Husref Musemić se nada da će sve proći u fer i sportskom duhu, ali i da njegovi izabranici neće primiti gol pred revanš.

"Apelujem na sve aktere da utakmica protekne u sjajnoj atmosferi i odličnom fudbalu. Mislim da su obje ekipe malo rasterećenije u zadnjim danima. Oni su osigurali Evropu, a mi smo na korak od titule. Radi se o dva sjajna tima tako da možemo očekivati dobru utakmicu. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan, ja bih bio zadovoljan. Ako pri tome mi damo neki gol onda će biti odlično", rekao je iskusni stručnjak.

Na drugoj strani Goce Sedloski je najavio mušku i čvrstu svojih izabranika te je ulogu favorita prepostio domaćinu.

"Veliko je zadovoljstvo, a ujedno i velika obveza predstaviti se u što boljem izdanju u finalu Kupa. Ova prva utakmica finala bit će u mnogo čemu različita od one koju smo prije dvadeset dana igrali na Koševu. Sarajevo će biti kompletno, kao domaćini su favoriti, ali ovo je ipak samo prvih 90 minuta", rekao je Sedloski.

Inače, bit će ovo treći put da se Sarajevo i Široki Brijeg sastaju u finalu Kupa BiH, 2005. godine uspješniji je bio Bordo klub sa ukupnih 2:1, dok je prije dvije godine trofej pripao Širokobriježanima koji su slavili poslije penal serije sa 4:2.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Večerašnji meč počinje u 18 sati, a sudit će ga Dragan Petrović iz Banja Luke. Susret će biti emitovan u direktnom prijenosu na kanalu Arenasport. Revanš na Pecari je na programu 15. maja.

Kladionice u ovom meču daju prednost Sarajevu. Mozzart na njihovu pobjedu daje poprilično dobru kvotu, ali ako vjerujete Širokom, onda vam se ta oklada višestruko isplati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi