Trener Bayerna pred veliki derbi posebnim riječima govorio o Haalandu

Prva opasnost po gol Bavaraca

Trener Bayerna pred veliki derbi posebnim riječima govorio o Haalandu

E. Škorić

Sutra se igra veliki njemački derbi, a trener Bayerna je svjetan odakle prijeti najveća opasnost.

I Borussia i Bayern sjajno su otvorili postkoronski dio sezone u Njemačkoj, a sutrašnji derbi u Dortmundu mogao bi odrediti sudbinu prvaka.

Bayern bi, u slučaju pobjede u Dortmundu, otišao na plus sedam i teško da bi ga više nego mogao zaustaviti na putu do titule, dok Milioneri žele da se primaknu na samo bod i da nakon dvije velike gostujuće pobjede šokiraju i Bavarce.

"Još je nekoliko utakmica koje treba odigrati, ali važno je da nastavimo igrati dobro i mislim da će ovo biti okršaj dva najjača njemačka tima", kazao je Bayernov trener Hans-Dieter Flick.

Posebnu pažnju Flick obraća na Erlinga Haalanda, mada je svjestan da cijela momčad Borussije ima izuzetne kvalitete.

"Borussia se pojačala u januaru, dovela je velikog talenta Erlina Haalanda, ali ima veliki broj vrhunskih igrača i to je jedan od najjačih timova u Evropi", poručuje Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Haaland je mlad, ali vrlo jak. Uvijek pogađa u metu. On još ima vremena da raste i da se poboljšava, ali ne bojimo se", dodaje trener Bavaraca.

Susret na Signal Iduna Parku igra se sutra od 18:30 sati, a kvote za ovaj meč su već postavljene. Teško je odrediti favorita, ali tu je "mali milion" kada je ponuda za klasik u pitanju. Kliknite OVDJE i sami pregledajte opcije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti