Trener ga nazvao, James Rodriguez pristao na transfer!

Kolumbijac se ne vraća u Španiju

Trener ga nazvao, James Rodriguez pristao na transfer!

Admin Čaušević

James Rodriguez će prema svemu sudeći biti jedna od zvijezdi ljetnog prijelaznog roka. 

Bayern ima rok do 15. juna da otkupi njegov ugovor, ali nakon odugovlačenja sjajni Kolumbijac je već rekao Bavarcima da želi otići.

Zinedine Zidane mu je zatvorio vrata u Realu baš kao i 2017. godine kada je posuđen Bayernu pa mora tražiti novi klub.

AS piše kako je Carlo Ancelotti kontaktirao odličnog ofanzivca, pitao ga želi li doći u Napoli, a Rodriguez je na to da potvrdan odgovor.

Iskusni Italijan je 27-godišnjaka trenirao u Realu i Bayernu te veznjak ponovo želi radi pod palicom trofejnog stručnjaka.

Napoliju je preostalo da se dogovori s Real Maridom. Kraljevi planiraju inkasirati više od 42 miliona koliko iznosi otkupna klauzulu na koju Bayern još uvijek ima pravo.

Prednost viceprvaka Serije A su dobri odnosi između dva kluba jer su na jug Italije u prošlosti stigli Jose Callejon i Raul Albiol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazda Napolija Aurelio De Laurentiis je u odličnom odnosu i sa Jorgeom Mendesom koji zastupa Rodrigueza što je još jedna olakšavajuća okolnosti.

Ancelotti je od De Laurentiisa zatražio igrača sa međunardonim iskustvom na poziciji između veznog reda i napada, a Rodriguez se savršeno uklapa u te zamisli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi