Trener Herthe nahvalio Ibiševića: Pravi kapiten...
Foto: EPA

Hrvat cijeni Ibiševića

Trener Herthe nahvalio Ibiševića: Pravi kapiten...

Herthin trener Ante Čović u razgovoru za njemačke medije biranim riječima govorio je o našem Vedadu Ibiševiću.

Više od četiri godine Ibišević s velikim uspjehom nosi Herthom dres, a ponašanjem, kako na terenu, tako i izvan njega, postao je u međuvremenu i kapiten kluba iz Berlina.

Da se bh. napadač na pravi način nosi s takvom odgovornošću istaknuo je i sam Čović, ne skrivajući koliko je zapravo Ibišević važan za njegov tim.

"Vedad je pravi kapiten. Kapiten koji se izdvaja na terenu i van njega. Može da bude ponosan kakvu je karijeru napravio. Glavni razlog za to je, prije svega, njegova želja. On nikada nije zadovoljan, uvijek želi više i više, to je tajna uspjeha. Bez obzira što je već u godinama, želi da bude na terenu i zabija golove", izjavio je Čović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dosad devet odigranih utakmica Ibišević je put puta pogađao protivničku mrežu, a špekuliše se da bi tekuća sezona mogla biti i posljednja u njegovoj karijeri budući da će po završetku iste napuniti 36 godina.

Top Komentari

Darkwood
Gdje zuti kanarinac da pročita ovo. Znam da se je oprostio ali uvjek se možeš vratiti kad te neko fino zamoli i objasni situaciju ali jok to je viša matematika za savez i našeg žutog filozofa. Kako bi on i lula za play-off dobro došli....
5 3
malcolmX
Vedo je jedan od boljih igrača koji su nosili dres reprezentacoje
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi