Trener iz BiH preuzeo Slaven Belupo

Spašava Farmaceute

Trener iz BiH preuzeo Slaven Belupo

Hrvatski prvoligaš Slaven Belupo danas je predstavio novog trenera nakon otkaza Ivici Sertići.

Farmaceuti nisu sezonu otvorili u skladu s očekivanjima, a serija loših rezultata i osmo mjesto na tabeli na kraju su Sertića koštali posla u koprivničkom klubu.

Iako se špekulisalo da bi na njegovo mjesto mogao stići Siniša Oreščanin koji je posljednji angažman imao u Hajduku, povjerenje je, ipak, ukazano 40-godišnjem Tomislavu Stipiću.

Radi se o stručnjaku koji je odrastao u Njemačkoj, međutim rođen u našoj zemlji, tačnije u Tomislavgradu. U karijeri je vodio mlađe selekcije Ingolstadta, Eintrachta iz Frankfurta, kao i Stuttgarter Kickerse, a posljednji angažman bio mu je u švicarskom Grasshoppersu.

Stipićev stručni štab će, između ostalog, činiti i nekadašnji fudbaler Širokog Brijega Sandro Bloudek.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Cijelom novom stručnom štabu želimo sreću i uspješan boravak u našem klubu", saopšteno je iz kluba.

Saradnja između Stipića i Slaven Belupa potpisana je na dvije i pol godine.

Promo

Top Komentari

Prazina
Sretno mu. Slaven Belupo je inače rasturao u intertoto kupu. Želim im da se uključe u borbu za peto mjesto i uefa takmičenja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi