Trener iz BiH se hvalio ponudom Hoffenheima, klub ga demantovao
EPA

Danas je u Hrvatskoj

Trener iz BiH se hvalio ponudom Hoffenheima, klub ga demantovao

Tomislav Stipić, trener koji je rođen u Tomislavgradu, ispričao je za medije u Njemačkoj kako je umalo preuzeo Hoffenheim.

Kada je imao 11 godina Stipić je kao emigrant iz Tomislavgrada otišao u Njemačku, gdje je i počela njegova trenerska priča, a do sada je iskustvo sticao u nekoliko klubova iz različitih zemalja.

Stipić danas radi kao trener u Slaven Belupu, no pitanje je u kakvom bi smjeru krenula njegova karijera da je 2015. godine zasjeo na klupu Hoffenheima koja mu je navodno nuđena.

"U to vrijeme bila je ideja da Julian Nagelsmann bude moj asistent. Njemu je nedostajala licenca da bude glavni trener, naknadno ju je tek dobio, ali on je odbio tu opciju. Tako je Hoffenheim u posljednji trenutak odustao od mene i za trenera postavio Huuba Stevensa", ispričao je Stipić za Spox.

Ipak, u međuvremenu je stigao i odgovor iz Hoffenheima. Od klupskog glasogovornika Holgera Kliema.

On je na Twitteru napisao da je moguće da je Stipić dobio ponudu, ali ona sigurno nije iz Hoffenheima, i da uopšte nije upoznat sa ostatkom priče.

"Žao mi je", dodao je Kliem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svejedno, Stipić je imao kontakt sa Hoffenheimovim gazdom Dietmarom Hoppom. Kasnije je postao trener "drugog Hoffenheima", odnosno kineskog kluba Nantong Zhiyuna koji je velikim dijelom finansirala Hoppova kompanija SAP, ali projekat je na kraju propao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti