Trener koji je radio u BiH: "Joviću je bolje da šuti"
Foto: EPA

"Radi sve da uništi karijeru"

Trener koji je radio u BiH: "Joviću je bolje da šuti"

Mladi napadač Real Madrida Luka Jović posljednjih sedmica izložen je velikim kritikama, kako javnosti u Španiji, tako i u Srbiji.

Poznato je kako je Jović došao kao pojačanje na Santiago Bernabeu, plaćen je oko 60 miliona eura, ali taj novac, barem za sada, nije opravdao i sve je izvjesnije da će uskoro morati tražiti novi klub.

Jovićev status dodatno su pogošali i napisi o kršenju karantina u Srbiji, zbog čega je upao u probleme sa zakonom , a kritike na njegov račun sada je iznio i iskusni stručnjak Dragoslav Stepanović koji je u prošlosti vodio niz klubova iz Njemačke.

Ovaj slučaj komentarisao je za srbijanski Kurir.

"To je jedini čovjek koji 100 odsto radi ono što će mu uništiti karijeru. Radi protiv sebe. Imao je sreću da je dobio šansu u Eintrachtu, da bi potom napravio najveći transfer u historiji Srbije i otišao u Real. Ne mogu da vjerujem da dečko ovo sebi radi", s čuđenjem je kazao Stepanović, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Čitam medije u Srbiji i znam kakav je život imao, da je kao dijete spavao u autu s ocem kako bi dočekao jutro da trenira u Crvenoj zvezdi. Kakvu je žrtvu podnio... I onda ovo, sad... Ne znam, Luka očigledno ne misli na sebe, ali ni na druge. Kad ti kažu da je zabrana izlaska, ti se praviš da nisi razumio. Bolje mu je da ćuti. Ne mogu da vjerujem da je ovako nešto napravio", istakao je.

Stepanović je, za one koji ne znaju, svojevremeno bio trener u Athletic Bilbau i Eintrachtu, a 2010. godine bio je kratko i na klupi Laktaša, kluba koji se tada takmičio u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije