Trener Rapida prokomentarisao Ljubičićev napad na džamiju

Čeka ga kazna

Trener Rapida prokomentarisao Ljubičićev napad na džamiju

Pred kraj 2017. godine mladi Rapidov fudbaler Dejan Ljubičić našao se u centru pažnje nakon što je oštetio fasadu džamije u Kiseljaku.

Ljubičić, ujedno i aktuelni mladi reprezentativac Austrije, zajedno sa prijateljem Danielom Sudarom je počinio vandalizam gađajući pivskim flašama džamiju, a sve je zabilježeno i nadzornim kamerama.

Vandalsko ponašanje u Rapidu su odmah osudili, a po povratku u Austriju i sam Ljubičić se ispričao svima u klubu, pravdajući se da ne zna što mu je bilo u tom momentu. Bez obzira, bit će kažnjen zbog nepromišljenog postupka.

"On će dobiti svoju kaznu, ali ja stojim iza njega. Mlad je, u njegovim godinama se prave greške, a i Dejanu je neugodno zbog svega", između ostalog je istakao trener bečkog kluba Goran Đuricin.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Kako bi se pokušao iskupiti, Ljubičić je najavio da će finansijski pokriti svu štetu koju je načinio na džamiji, a osim toga će donirati i novac Medžlisu Islamske zajednice u Kiseljaku.

Top Komentari

Gari Garinča
Od kad se to vandali počeše izvinjavati i namirivati štetu. Naravno njihovo dupe je u pitanju pa daj da se spašava. Trener na njegovoj strani, naravno i on je jedan od njih.
23 2
Senko Samic
Tu nema izvinjenja kod fasista to treba po kratkom postupku..
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti