Trener Šahtara: Džeko je bio ključni igrač
Paulo Fonseca je imao samo jednu opciju - priznati da je Džeko najbolji.

Šta drugo reći nego priznati činjenicu

Trener Šahtara: Džeko je bio ključni igrač

Edin Džeko je bio ključni igrač večerašnjeg susreta, priznao je trener Šahtara Paulo Fonseca.

A, šta bi drugo i mogao reći kada je Džeko postigao jedini gol na meču, a pored toga je nad njim napravljen faul nakon kojeg je Šahtar ostao sa igračem manje.

"Kao prvo, želim čestitati Romi i poželjeti im sreću u narednoj rundi. Ne mogu im suditi na osnovu jedne utakmice, ali mogu reći da su iskoristili svoje prilike. Šahtar je dominirao sve vrijeme i uvijek smo bili blizu njihovog šesnaesterca, čak i kada smo ostali sa deset igrača", rekao je Fonseca pa nastavio:

"Obzirom da je postigao pobjednički gol, naravno da je Džeko bio ključni igrač. Roma nije imala mnogo prilika, većinom se igralo na njihovoj polovici. Da smo iskoristili više naših šansi u prvom meču, sada bi sigurno bili u četvrtfinalu", poručio je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Roma je večeras pobijedila Šahtar sa 1:0 na Olimpicu i na taj način se, uz Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Juventus i Sevillu, plasirala u četvrtfinale Lige prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Roma protiv Ukrajinaca igrala ko nikad strpljivo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti