Trener Slavije: Trebali smo pobijediti Inter
Foto: EPA

Umalo senzacija na Meazzi

Trener Slavije: Trebali smo pobijediti Inter

Slavia iz Praga sinoć je umalo kreirala senzaciju.

Šampion Češke u meču protiv Intera odigranom na "Meazzi" vodio je do 93. minute, činilo se da će osvojiti puni plijen, ali onda je u posljednjim trenucima domaće poraza spasio Barella.

Onim što je Slavia pokazala u Milanu zadovoljan je, naravno, bio i Slavijin trener Jindrich Trpisovsky koji nije mogao sakriti žal što je na kraju njegov tim osvojio samo jedan bod.

"Zaslužili smo da pobijedimo, ali nažalost kući se vraćamo s jednim bodom", rekao je Trpisovsky na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, pa nastavio:

"Žao mi je što u posljednjih deset minuta nismo bili baš najbolji, trebali smo da postignemo barem još jedan gol i budemo mirni, ali... Moram pohvaliti i svoje štopere, uspjeli su da zaustave jednog Lukakua koji košta kao gotovo cijela naša momčad", istakao je trener češkog prvoligaša.

Nije mu, kaže, bilo teško motivisati igrače.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Inter je svjetski velikan... Naši igrači su gladni uspjeha, provodili su sate i sate gledajući njihove utakmice, analizirali smo ih maksimalno i posebno nam je krivo jer nas je svega nekoliko minuta dijelilo od velikog rezultata."

Za Slaviju je, podsjetimo, jedini strijelac sinoć bio Olayinka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi