Stigao u Napoli i "navukao" se na sir: Mocarela, moj Bože!

Njegova epizoda na San Paolu nije dugo trajala

Stigao u Napoli i "navukao" se na sir: Mocarela, moj Bože!

Nekadašnji brazilski veznjak, Matuzalem, je otkrio da mu je čudna ovinost, o siru, napravila velike probleme u karijei.

Sada već davne 1999. godine Matuzalem je napravio veliki skok u karijeri kada je iz švicarske Bellinzone prešao u Napoli, iako je taj klub u momentu njegovog dolaska bio u Seriji B. Počelo je dobro, ali se dosta brzo preselio na klupu - danas, međutim, poručuje da ne mož kriviti svog nekadašnjeg trenera iz Napolija, Emiliana Mondonica.

Brazilac je u Napoliju proveo dvije sezone i upisao 61 nastup, ali je pri kraju avanture na San Paolu sve češće bio na klupi ili ga uopšte nije bilo u rostaru za utakmice.

"Mocarela, moj Bože! Nisam si mogao pomoći. Jeo sam je toliko da sam ispao iz kondicije i Mondonico me počeo stavljati na klupu", rekao je Matuzalem poznatom italijanskom novinari Ginaluci Di Marziju, pa nastavio: "Ne krivim ga, bilo me stid."

"Uživao sam u Napoliju, ali uopšte nisam bio svjestan svijeta u kojem se nalazim. Čim sam došao tu, pitao sam trenera Waltera Novellina: 'Kada igramo protiv Juventusa i Intera?'... On mi je odgovorio: 'To možeš zaboraviti, jer smo mi još uvijek u Seriji B'. Srećom, na kraju sezone smo došli do promocije u viši rang", izjavio je Matuzalem.

Matuzalem je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a najduže se zadržao u Laziju (2008. - 2013.)sa kojim je osvojio Kup Italije i italijanski Superkup. Vjeruje da je moga ostati u Rimu i duže.

"Moje vrijeme u Laziju je moglo i duže potrajati da sam bio ozbiljniji u treningu... Volio bih i da sam mogao igrati na Svjetskom prvenstvu, ali kada se sada osvrnem i razmislim kako je moj život mogao proteći, mogu biti samo sretan zbog puta koji sam odabrao", istakao je Matuzalem, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne krijem to, da nisam otišao na probu u Vitoriji (Bahia) završio bih tamo gdje su završili mnogi moji prijatelji iz djetinjstva - u zatvoru ili na groblju. Živjeli smo u siromašnom naselju, droga i delikvencija su bili svuda."

Matuzalem je u svojoj dugačkoj karijeri igrao za Vitoriju, Bellinzonu, Napoli, Piacenzu, Shakhtar, Zaragozu, Lazio, Genou, Bolognu, Veronu, Miami FC i Monterosi. Zvanično je kopačke o klin okačio 2018. godine.

Top Komentari

Tuzlasjever
Sta bi bilo da u Travnik dodje
0 0
Bhf111
Dugackoj ili dugoj karijeri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi