Tri penala na Ennio Tardiniju, Parma pobijedila Napoli

Seria A, 35. kolo

Tri penala na Ennio Tardiniju, Parma pobijedila Napoli

Ekipa Parme pobijedila je večeras na domaćem terenu Napoli sa 2:1 u susretu 35. kola italijanske Serije A. 

Parma u posljednje vrijeme igra u očajnoj formi, ali danas je smogla snage da malo popravi utisak na svom stadionu i skine veliki skalp.

Domaći su poveli 1:0 u sudijskoj nadoknadi prvog dijela golom s penala kojeg je postigao Caprari. Ipak, Napoli na samom početku drugog poluvremena poravnava rezultat zahvaljujući golu kojeg je postigao Insigne, zanimljivo također s penala.

Kada se mislilo da će to ostati konačan rezultat meča, sudac meča je dosudio i treći penal. Ovo puta za domaćina, a loptu je u mrežu pospremio Kulusevski.

Ovo je za Napoli bio tek drugi poraz od februara mjeseca, dok je Parma upisala prvu pobjedu još od 23. juna.

Ovim trijumfom Parma se probila na 10. poziciju jer sada ima 43 boda dok je Napoli ostao na 7. mjestu sa 13 bodova više od današnjeg rivala.

Seria A, 35. kolo:

Parma - Napoli 2:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

sinpos
Smijesno je kakvi se penali sviraju u Seriji A.Igraci u Italiji su najveci glumci i simulatori na svijetu,a to im prolazi zbog sudija
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi